Mijn naam is Ingrid Oosterbeek, 43 jaar en woon samen met mijn man en onze twee kinderen van 12 en 9 jaar in Castricum, Noord-Holland.

Na ruim 12 jaar een eigen bedrijf te hebben gehad in het geven van workshops van sieraden maken en verkoop van kralen heb ik het roer omgegooid en ben ik mij gaan omscholen tot manicure en pedicure specialist. Van oorsprong ben ik schoonheidsspecialist waardoor deze richting niet onbekend voor mij is.

Het eerste idee was om alleen manicure behandelingen te gaan geven maar kwam er al vrij snel achter dat pedicure een mooie aanvulling zou zijn.

In 2019 ben ik gestart met de cursus Anatomie & Pathologie voor de nagels van je handen. Deze cursus is zeer uitgebreid en heel leerzaam. Tijdens deze cursus leer je heel veel over de opbouw van de nagel, de verzorging van de nagels en wat wel en niet te doen bij probleem nagels.

Naast deze cursus heb ik nog verschillende cursussen gevolgd om zo nog beter de natuurlijke nagels van de handen te kunnen behandelen. Zo heb ik de cursus IBX repair, IBX Boost en nagelreparatie met zijde gevolgd.
 
In 2020 ben ik gestart met de opleiding pedicure bij La Lique in Heerhugowaard en heb in juni 2021 het diploma voor pedicure behaald.

In september 2021 heb ik mijn deuren van mijn praktijk geopend en werk ik heerlijk vanuit huis. De praktijk is gevestigd achter in mijn tuin die makkelijk te bereiken is via de zijkant van ons huis.
 

De volgende cursussen en opleidingen heb ik gevolgd en succesvol afgerond:

2020 – Anatomie & Pathologie van de nagels van de handen

2020 – Manicurette en zijde reparatie

2020 – Manicure en IBX Boost

2021 – IBX repair

2021 – Pedicure opleiding

2021 – Mycose nagels

2021 – Kindervoeten

2021 – Oncologische voet

2022 – Nagelregulatie, Ross Fraser techniek

2022 – Frezen voor risicovoet

2022 – Cosmetische hand en voetverzorging